Szívderítő

a Magyar Kardiológusok Társaságának
szakmai felügyeletével
"Az Élet ilyen. Edz, és nem érdekli, hogy mit gondolsz, vagy hogy épp mire vágysz. Felkészít mindenre, de leginkább arra, hogy tudd, bármi jöhet, te megbirkózol vele. Hiszen nem véletlenül hagy magadra az Élet. Meg kell tapasztalnod, hogy mire vagy képes"

Szív Futónagykövet Magyarország

TulajdonosMonika
Létrehozva2014.10.21. 12:30
Láthatóságapublikus

Üzenőfal

Monika

Monika 2014.11.22. 15:10

"A megértés hozzásegít az elfogadáshoz, az elfogadás pedig a gyógyulás feltétele. A földön minden ember számára létezik egy másik, aki tökéletesen megérti. Olyan ez, mint egy hatalmas metafizikai kirakós játék három darabjának lenni" Egy: a társ, aki az életed párja. Kettő: az egyik orvosod, aki esélyt ad az életre. Három: egy nagy csapat, akik elfogadják a másságot, akik tisztelik a kitartást és akik esélyt adnak arra, hogy közéjük tartozz! Ők együtt azok, akik mosolyt csalnak az arcomra minden nap!

Monika

Monika 2014.11.22. 15:09

Büszke vagyok arra, hogy több száz jelöltből bekerülhettem a döntősök közé, a csodás 12 "Aranyanyu" jelölt csapatába. Tegnap, egy gyönyörű üveg plakettel, egy különleges virágcsokorral és hihetetlen sok gratulációval lettem gazdagabb. Köszönöm mindenkinek a sok szavazatot, a szurkolást, a bíztatást!

Monika

Monika 2014.11.22. 15:04

Egy jelölés, amely boldoggát tett és egyben nagyon meg is lepett. Néhány éve még álmodni sem mertem arról, hogy olyanért leszek jelölve egy díjra, amiről évekig nem beszéltem. A betegségemmel kapcsolatos küzdelmeim adnak másoknak erőt, betegek embereknek vagyok a példaképe...ez még most is hihetetlen számomra. Néhány nap múlva lesz egy éve annak, hogy Magyarország Szív Futónagykövete megtisztelő címet adományozta nekem a BSI, amely magában foglalja a másság elfogadását és a futók tiszteletét. Az elmúlt hónapokban nagyon sok emberi sorsot, életutat és embert ismerhettem meg. Nagykövetként én is sokat tanultam a csapatom tagjaitól, a betegtársaimtól. Küzdelmeikből és a kitartásukból merítek erőt. Számomra mindenki, aki leküzdi az akadályait, megküzd az elé kerülő feladatokkal, minden tiszteletet megérdemel. Nagyon sok "Aranyanyu" van a csoportban, a környezetemben.

laci1981

laci1981 2014.11.18. 12:10

Én 1 hónapja kaptam pacemakert mert nagyon alacsony volt a pulzusom ami véletlenül derült ki (35-36/perc). Gyerek korom óta sportolok.Birkóztam, bokszoltam, súlyzós edzéseket végeztem. Remélem a konditermes edzésekről nem kell a későbbiekben lemondanom.

Monika

Monika 2014.11.22. 15:03

Üdvözöllek a csoportban! Remélem jól vagy :-) Sajnos nekem 24 éve van készülékem, csak orvosi kontrollal sportolhatok. Örömmel venném, ha megosztanád sportélményeidet velünk. Monika

Monika

Monika 2014.11.18. 9:42

Szívbetegként, pacemakerrel én is megcsináltam! Nyolc emelet, összesen 160 lépcsőfok, egy orvosi táskával...mint az életben! Nagyon büszke vagyok erre a teljesítményemre!
I. Mentő Lépcsőfutó verseny az Országos Mentőszolgálat irodaépületében

Monika

Monika 2014.11.18. 9:36

Munka közben... hivatás az életért!

Monika

Monika 2014.11.18. 9:35

Aranyanyu forgatás... az életem a munkám. Helyszín: Szentendre Mentőállomás

Monika

Monika 2014.11.18. 9:33

Aranyanyu forgatás... futás a bajnokokkal! Helyszín: Szentendre Duna-part

Monika

Monika 2014.11.18. 9:28

Petra 12 éves, súlyos szívbetegséggel született, pacemakerrel él. A szív bajnokai csapat tagja, közösen sétálunk, ha tehetjük.

Monika

Monika 2014.11.18. 9:27

Aranyanyu forgatás... Szívügy számomra a szívbetegek gyermekek támogatása és segítése.
"Szívbeteg vagyok, pacemakerrel élek"

barista

barista 2014.11.04. 21:25

Emlékezetes futóélményeket szeretnél, Monika? Te is a 21 kilométert írtad lejjebb, ez nekem is emlékezetes. Én is túlvagyok a félmaratonon így, 46 éves fejjel. A történet régen kezdődött, kamaszkoromban rengeteget futottam, napi rendszerességgel, jó sokat. De 30 évvel ezelőtt nem vettük komolyan a kilométerek méricskélését. Meg a rendes futócipőt sem. Az aktív sportolás után a futás szépen lassan visszatért az életembe. A kamaszkori futások, amelyek a kőkemény evezés edzések levelező programjaként, kiegészítéseként kicsit ellenőrizetlenül mentek tizenéves koromban, megbosszulták magukat. Tavaly nyár végén, amikor már készen álltam a félmaraton meghódítására, megsérültem. Hosszú kényszerszünet, miegymás. Töretlen kedvvel újrakezdtem az edzéseket idén nyár elején. És igen, elértem az első célt! Megcsináltam a félmaratont. A rendszeres futás lelkierőt, stabilitást ad, és ami szintén fontos, minden laborértékem kimutathatóan, és bizonyíthatóan jobb, ha futok. Én így vigyázok a szívemre!

Monika

Monika 2014.11.22. 15:11

Nagyon szépen köszönöm a történetet. Szeretnék egy keresztnevet és ha van, egy fotót kérni, megosztanám a szívderítő futóélmények között. Köszönöm! Monika

Monika

Monika 2014.11.01. 22:34

Vasárnap, 2014. november 2-án Achilles futás!
Akhilleusz Görög mitológiai alak. A monda szerint Achilles testének egyetlen sebezhető pontja a sarka volt, mert ezt nem érte a bűvös fürdő, mikor Thetis istennő halandó fiát megmártotta a Styx vizében.
Tiszteletére a szív bajnokai mozgásba lendülnek. 5 kellemes kilométer a szentendrei Duna-parton, ahol lehet sétálni és futni :-)
Várunk mindenkit szeretettel!
https://www.facebook.com/events/299958476877279/

kettomorzsa

kettomorzsa 2014.11.01. 14:40

Kedves Barátok!
Amikor életemben először futottam, mindössze alig 6 kilométert a Bátor Táborért a budapesti maratonon, felejthetetlen élményt éltem át. Futottam, futottam, hálát mondva ezzel azoknak a barátoknak, akik támogattak abban, hogy elmenjek a beteg gyermekekhez a nyáron táboroztatni, s hálát mondva azoknak, akik a kilométereim megvásárolva mellém álltak. Futottam, s egyszercsak egy nő elém toppant, belecsapott a tenyerembe, s azt mondta: Hajrá! Hajrá Bátor Tábor! A szívem is megállt egy pillanatra dogoni. Hirtelen valami egészen felemelő érintett meg, az, amikor egy idegen ember számára több vagy a többieknél, a vállalásodért, a pólódért. Mind a mai napig csak ezért futok, ezért a 2 dologért, amit a futásban megtanultam. Futni magamért, mert a kis lépések erőt és tudást adnak nekem. Futni másokért, mert a kis lépéseim másoknak sokat jelentenek, lehet pénzt, lehet csak egy kézbe csapást, lehet bátorságot legközelebbre, lehet egy ölelést, amikor befutsz a célba. Hajrá! :)

Monika

Monika 2014.10.30. 13:57

Mit kell tenned, hogy szívderítő legyél? Lépj fel és regisztrálj a www.szívderitok.hu oldalon a regisztráció fülre kattintva, majd az e-mail címedre érkező válaszlevélben megerősíted a regisztrációs szándékodat! Már csak annyit kell tenned, hogy belépsz újra a honlapra, majd „A szív futónagykövet” csoportba és már írhatod is történetedet. Még képet is csatolhatsz hozzá.
Csaljunk egymás arcára mosolyt, dobogtassuk meg egymás szívét, érezze más is a lábában a bizsergést, a "futócipőt kell húzni" érzést!


Köszönöm!
Beck Monika
Szív Futónagykövet Magyarország

Monika

Monika 2014.10.30. 13:55

Szívderítő futóélmények

Futóbajnokok! Én négy éve húztam először futócipőt. Az első rövid távtól a bűvös 21 km lefutásáig, szinte minden megtett méterre emlékszem. Némelyik mosolyt csal az arcomra, van amiről örömmel mesélek és a történeteknek nincs vége…mégis, van egy futókalandom, amely igazán megérdemli, hogy megosszam veletek! Biztos derülni fogtok rajta!
Az ember szíve percenként 72 –szer dobban, pont 72 másodperc kell ahhoz, hogy Te is Szívderítő legyél! Írd meg nekünk a számodra legemlékezetesebb, legszebb, legjobb futóélményed a Szívderítők oldalán található Szív Futónagyköveti oldalon. Sok embernek, akik most ismerkednek a futás alapjaival, csináljunk együtt kedvet ehhez a csodálatos mozgásformához!

Monika

Monika 2014.10.25. 15:25

"A szív bajnokai" - egy csoport, ahol mindenki egyenlő, ahol mindenkinek van célja, vannak álmai és egy csoport, ahol mindenki segít a másiknak.
A csoport tagjai olyan emberek, akik valamilyen betegséggel küzdenek, szeretnének meggyógyulni, és ehhez mindent megtesznek.
Nők, anyukák, nagymamák és apukák, fiatalok és idősek, mind bajnokok! Bajnokok, mert leküzdötték önmagukat korlátait, harcolnak nap, mint nap és megtanultak mosolyogva futni.
Csatlakozz Te is hozzánk, gyere sétálj, mozogj, kerekezz vagy fuss :-) Amihez kedved van! legyél Te is a Szív bajnoka!

Monika

Monika 2014.10.24. 6:56

"A kórházban, a többi betegtársammal együtt mi voltunk a pici hősök. Mégis olyan sebezhetőnek éreztem magam. Alig voltam 4,5 éves, távol a megszokott környezetemtől, frissen műtve és vágytam az anyai ölelésre...Szüleim banánt küldtek be nekem, ami abban az időben nagyon különleges volt. A csomagnak is anya szaga volt...hiányoztak!
Az első találkozás a műtét után...mai napig bennem él. Lassan, soványan sétáltam le a kórház lépcsőjén. Anyuék lent álltak és sírtak, nem hitték el, hogy élek, hogy sikerült a műtét...mi voltunk a legboldogabb család!"

barista

barista 2014.11.04. 21:31

Monika, ez amellett, hogy neked és a családodnak nyilván kemény megpróbáltatás volt, gyönyörű, felemelő történet. A folytatás hogy alakult? Hogy jutottál el ilyen rajt után a félmaratonig?

Monika

Monika 2014.10.24. 6:45

"Nagyon pici voltam, amikor kiderült mi a bajom: veleszületett súlyos szívrendellenesség, melyet csak sebészi úton lehet orvosolni. Nyílt szívműtét, melynek nyomait mai napig magamon viselem. Szív- és tüdőmotor, altatás és egy beleegyező nyilatkozat a szüleim részéről: melyben vállalják annak kockázatát, hogy a műtét kimenetele nem lesz sikeres... Az orvosok műtét nélkül 9-10 évet jósoltak a szüleimnek, nem értem volna meg a felnőtt kort. Kicsi gyermekként, egyedül a kórházban, távol anyutól és aputól, a játékaimtól...
Arra emlékszem, hog mindenki kedves volt, vigyáztak rám. Szinte semmi rossz élmény nem maradt bennem. Mikor újra felébredtem, ott volt a babám mellettem és anyu üzenete várt a nővérkéktől: "nagyon szeretünk". Tudom, amikor első alkalommal öleltem meg anyukámékat, úgy értek hozzám, mint egy porcelénbabához. Féltek hogy összetörnek. Egy nagy seb, óriás kötés volt a mellkasomon. A műtét idején pont bezárták a kórházat, járvány miatt, Én bent, a családom kint. Sírtunk..."

Monika

Monika 2014.10.24. 6:33

Van úgy, hogy az ember életében lezárul egy korszak és válaszúthoz ér. Több irányba is elindulhat, de nem tud dönteni, merre lépjen tovább. Van szélesebb és van keskenyebb út. Van tiszta és olyan, is, amit benőtt a gaz. Van sík és van emelkedő. Van sima és kövekkel teli. De sosem az út a fontos, ha dönteni kell, hanem a cél, amelyhez az út vezet. Nem mindig a legkönnyebb út visz a célodhoz. Ha nem tudsz dönteni, hunyd be a szemed és járd végig az utakat. Aztán indulj el azon, amelynek a végén azt a célt láttad, amely legfontosabb számodra!" (D.G.)

Az én utamról már döntöttek 1974-ben...dr. Moravcsik Endre szívsebész, egyetemi tanár...a találkozás pillanata 40 évvel később. Volt öröm, mosoly, könny és hála...

Monika

Monika 2014.10.23. 13:03

Minthogy nem tudjuk, hogyan "kell" élni, egy csoda, hogy valami éltet minket, az élet működteti a szívünket, dolgoztatja a vesénket, működteti a májunkat, ez az erő növesztett anyánk méhében, cseperedtünk, értünk, mint egy virág vagy gyümölcs - és ugyanez az erő (a viriditas) gyógyíthat meg, ha valami bajunk van.

Kira

Kira 2014.10.23. 22:48

Minden tiszteletem! Én egészségesen sem vagyok képes futni, mert nem találok benne örömöt - viszont a férjem fut és én ebben nagy örömmel támogatom, örülök, hogy Neki ez bevált és kikapcsolódást nyújt. És a legjobb b barátnőm is fut, már maratont is. Ha valaki mindezt úgy teszi, hogy a szíve egészségére is vigyáznia kell, és másokat is segít, hát azt nagyon becsülöm!!!