Szívderítő

a Magyar Kardiológusok Társaságának
szakmai felügyeletével
„Az emberek arcára mosolyt fakasztani, szemükbe könnyet csalni, a legnagyszerűbb dolog a világon”

Szívderítő Futóélmények

TulajdonosMonika
Létrehozva2014.11.18. 11:43
Láthatóságapublikus

Üzenőfal

Monika

Monika 2014.12.07. 17:55

A célba érés pillanata:
"..egy jobbos kanyar és ott a cél... átlépek rajta... nem akarom elhinni, hogy megcsináltam... kezembe nyomnak egy ásványvizet és terelnek kifelé a kordonon... Kriszti... hol vagy.. meg akarlak várni... de itt nem lehet, majd a kordonon kívül...Előveszem a telefonom és reszkető kézzel hívom édesapámat... kicseng... megcsináltam... apukám megcsináltam... de akkor már zokogok... leülök egy padra, lábaimat magamhoz húzom és sírok mint egy gyerek... 42 évesen maratonista lettem... Mindenkinek kívánom élje át ezt az őrületesen boldog érzést.!"

Monika

Monika 2014.12.07. 17:53

A 42 km...
"...Mindenkinek saját magának kell megküzdenie a démonjaival.... szépen haladok, nem érzem,hogy fáradnék, nézelődök, dübörög a fülemben a zene... egészen a 32. km-ig... aztán jön az a bizonyos FAL... egyik pillanatról a másikra valami csontig hatoló fájdalom minden porcikámban, mintha ezer kéz próbálná a talajt kihúzni a lábam alól... összeszorítom a fogam... nem létezik, ez nem lehet, 10 km van vissza, egyik láb, másik láb... ilyen egyszerű... de nem múlik... elsírom magam... elkezdek hangosan beszélni. "Meg tudod csinálni, meg tudod csinálni... persze hogy fáj... ha nem fájna mindenki maratont futna....Eszembe jut a sok száz drukk és jó szó Tőletek, a nagy hajrák, itt vagytok velem... " 8-10 perc pokol... Tarzan mese Gyermekember dübörög a fülemben: "De az úton, melyen lépdelsz, ezer kérdés mélye vár, És csak akkor érhetsz csúcsra, Ha egy hegy elédbe áll.." akkor már csak mosolyogtam, megszűnt a fájdalom és mintha akkor indultam volna a rajttól... ismét volt erő..."

Monika

Monika 2014.12.07. 17:52

A rajt előtti pillanatok:
"...Reggeli készülődés, mindent ugyanúgy ahogy verseny előtt szoktam... semmi variálás. Jöhetnek a kabala futó ruhák, a zoknitól a pólóig, a cipő, amit a férjemtől kaptam márciusban a 42.születésnapomra... utolsó mozzanatok reggelizés előtt, haj kontyba fel, a tükörben egy nagyon feszült arc néz vissza rám: mosolyogj... gyerünk... A reggeli étkezés rituáléja elmarad... itt most nincs tükörtojás... semmilyen tojás... sebaj van helyette minden más finomság... Deréköv felcsatol, frissítő palack a kézben... egy utolsó mély lélegzetvétel és indulás a rajthoz. Kicsit szemerkél még az eső, de nem ez foglalkoztat... 8 óra 40: beállunk az 5 órás iramfutókhoz. Bennem már hatalmas a feszültség, még 35 perc a rajtig... a percek óráknak tűnnek... beszélgetünk,de már nem igazán tudok másra koncentrálni, csak hogy induljunk el az ismeretlen felé. Végre... hatalmas üdvrivalgás, elindul az eleje..."

Monika

Monika 2014.12.07. 17:50

Zsófi élete első 42 kilométeréről írt nekünk:
"Első maratonom margójára":
Éjszaka, az ablak nyitva. 12 fok, az eső csendesen esik.. Hajnali négy óra, megint felébredek. Nem tudom hányadszor ezen az éjszakán... még mindig esik... de csak mosolygok. Ha a Jóisten így akarja, hogy életem első maratonját esőben fussam, akkor is megteszem. Még két óra az ébresztő megszólalásáig... próbálok lazítani és valami nagyon szépre gondolni,hátha visszaalszom... nem megy az alvás. Előveszem a táskából a futónaplómat. Első oldal 2013. július 28. egy perc kocogás fél perc séta - 2000 méter... elmosolyodok. 5 óra...halk csipogás... sms üzenet érkezett: "Nagyon szurkolunk! Vamos Anyu" - András fiam... folynak a könnyeim... tudom, hogy féltenek, nagyon is... András névnapján futhatom első maratonomat, egy újabb jel arra hogy meglesz......

Monika

Monika 2014.11.24. 9:29

Császár Noémi szívderítő futása: "A hosszútávfutás szerelmese lettem egy ideje. Több napos futásaim alkalmával mindig elkísérnek a barátaim is. Támogatnak, szurkolnak, próbálják minden nyavalyás kívánságom teljesíteni. Van, hogy velem futnak, jégzselével, tiszta zoknival szaladgálnak utánam, mellettem, fotóznak, ajándékokkal lepnek meg a befutónál. Amíg én futok, ők felfedezik a helyi nevezetességeket, vásárolgatnak! A Balaton körbefutása mosolyt csalt az arcomra. A 2. nap már nagyon fáradt voltam a megtett km-től, vágytam a szokásos frissítő fürdőmre. A víznyomás sajnos olyan gyenge volt, hogy valószínűleg reggelre sem telt volna meg a kád, így barátaim gyorsan reagáltak. Míg én a kádban vártam, hogy telítődjön a frissítő víz, ők a konyhából a forró vizet kancsókkal és lábosokkal láncba rendeződve hozták a fürdőszobába, tele tették a kádat és én élvezhettem a fürdőt végre. Sikeresen körbefutottam a Balatont 4 nap alatt, rengeteg pozitív élménnyel és igaz baráttal gazdagodtam."

Monika

Monika 2014.11.24. 9:34

Noémi igazi bajnok, mindig mosolyogva fut! Velem is többször futott már, ahogy Őt támogatták a futások alkalmával, Ő is így bíztatott engem, segített átlendülni a holtpontokon. A balatoni futásnál minden reggel találkoztunk, első igazi közös futóélményünk összeköt minket!

Monika

Monika 2014.11.22. 15:13

Zsóka csodás futótörténete:
Amikor életemben először futottam, mindössze alig 6 kilométert a Bátor Táborért a budapesti maratonon, felejthetetlen élményt éltem át. Futottam, futottam, hálát mondva ezzel azoknak a barátoknak, akik támogattak abban, hogy elmenjek a beteg gyermekekhez a nyáron táboroztatni, s hálát mondva azoknak, akik a kilométereim megvásárolva mellém álltak. Futottam, s egyszercsak egy nő elém toppant, belecsapott a tenyerembe, s azt mondta: Hajrá! Hajrá Bátor Tábor! A szívem is megállt egy pillanatra dogoni. Hirtelen valami egészen felemelő érintett meg, az, amikor egy idegen ember számára több vagy a többieknél, a vállalásodért, a pólódért. Mind a mai napig csak ezért futok, ezért a 2 dologért, amit a futásban megtanultam. Futni magamért, mert a kis lépések erőt és tudást adnak nekem. Futni másokért, mert a kis lépéseim másoknak sokat jelentenek, lehet pénzt, lehet csak egy kézbe csapást, lehet bátorságot legközelebbre, lehet egy ölelést, amikor befutsz a célba.

Monika

Monika 2014.11.24. 9:35

Együtt futni, egy csapatban és egy célért, ez a nem mindennapi!

Monika

Monika 2014.11.18. 13:18

Karagics Judit futótársam írta az alábbi szívmelengető sorokat...
"Mit is lehetne írni róluk, hisz nekem mind egyforma. Futottam, bringáztam értük rövidebb, hosszabb távon napsütésben, esőben, hidegben, melegben. Nekem ez természetes, benevezek egy versenyre lefutom, letekerem a távot, örülök a teljesítményemnek vagy néha kicsit bosszankodom, ha valami másképp sikerült, mint szerettem volna. De én megtehetem, hogy indulok, megküzdök a méterekkel, szintekkel, hideggel, meleggel,.s a teljesítményemért egy szép pólót is kapok. Ha felveszem a pólót , újra és újra átélem a verseny hangulatát. Büszkén hordom, mert megcsináltam, én is azok közé a sportolók közé tartozom, akik ott voltak, ott lehettek a versenyen. Sajnos vannak olyan gyerekek, akiknek ez csak álom, mert betegségük miatt nem sportolhatnak, nincs lehetőségük, nem szabad elindulniuk futó vagy kerékpárversenyen. Egy pólóval én is segíthetek az álmok elérésében, a kicsik megérezthetik a mozgás adta örömöt, szabadságot..."

Monika

Monika 2014.11.18. 12:18

Én négy éve húztam először futócipőt. Az első rövid távtól a bűvös 21 km lefutásáig, szinte minden megtett méterre emlékszem. Némelyik mosolyt csal az arcomra, van amiről szívesen mesélek és a történeteknek nincs vége…mégis, van egy futókalandom, amely igazán megérdemli, hogy megosszam veletek!
A Brutálfutás Budapest...malackodva, sárosan, koszosan, de mosolyogva...

Monika

Monika 2014.11.18. 12:12

A mosolynak gyógyító ereje van, futás szabaddá és boldoggá tesz bennünket! Osszuk meg másokkal is a futóélményeinket, a legemlékezetesebbet: lehet ez humoros, mókás, kalandos vagy akár tanulságos is. A cél, mosolyt csaljon a arcunkra!
Szív Futónagykövetként fontos számomra, hogy a futás jókedvre derítse a Szív bajnokait! Ezt az érzést szeretnénk átadni másoknak is, erre buzdítok mindenkit. Csináljunk kedvet együtt ehhez a mozgásformához, mások is kapjanak kedvet a futás élményéhez!

Csaljunk egymás arcára mosolyt, dobogtassuk meg egymás szívét, érezze más is a lábában a bizsergést, a futócipőt kell húzni érzést!

Monika

Monika 2014.11.18. 12:03

Ha mosolygunk, boldogok vagyunk és mások mindennapjaiba is vidámságot viszünk. Vannak olyan pillanatok, amelyek egy életre megmaradnak, mindig mosolyt csalnak az arcunkra. Ezek a pillanatok sokszor nem megörökíthetőek, csak bennünk élnek, de elmondhatjuk egymásnak.