Képalkotó berendezéseket cseréltek a klinikán

Fotó: Semmelweis Egyetem Városmajor Szív- és Érgyógyászati Klinika
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Semmelweis Egyetem Városmajor Szív- és Érgyógyászati Klinikája új, nagy teljesítményű berendezést helyezett üzembe pacemaker-műtőjében.

Városmajor Szív- és Érgyógyászati Klinika eszközparkjának fejlesztése, infrastukturális modernizálása újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a pacemaker műtő felújításával és képalkotó berendezésének cseréjével - olvasható az intézet honlapján.

A projekt során a legnagyobb kihívást a szűk időkeret és a rendelkezésre álló helyiség-méret jelentette. A nehézségek ellenére határidőre sikerült átadni a helyiséget, illetve az új, nagy teljesítményű és rendkívül jó képminőséget biztosító Axiom Artis Zee MP típusú DSA berendezést, mely akár szívkoszorúér-vizsgálatok elkészítésére is alkalmas.

Fotó: Semmelweis Egyetem Városmajor Szív- és Érgyógyászati Klinika

A megújult műtőhelyiséget Dr. Merkely Béla professzor a klinika igazgatója, és Dr. Gellér László egyetemi docens adta át.

Semmelweis Egyetem Városmajor Szív- és Érgyógyászati Klinika ülteti be évente a legnagyobb mennyiségű szívritmus-szabályzó eszközt. Mind a kollégák, mind betegek számára nagy előrelépést jelent az új készülék, mely a beavatkozások időszükségletét is lerövidíti.