Nemsokára megnyit az új kardiológia Zalaegerszegen

Fotó: Zala Megyei Kórház
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Befejezéséhez közeledik a bruttó 5,4 milliárd forintból megvalósuló beruházás, két héten belül beköltözhet új helyére a zalaegerszegi megyei kórház szívsebészeti és kardiológiai osztálya és szakrendeléseik - közölte a pénteki sajtóbejáráson az intézmény főigazgatója.

Halász Gabriella elmondta: az új, négyszintes épületben a szívsebészet és a kardiológia foglal majd el egy-egy emeletet, felettük pedig a pulmonológia és az onkológia működik majd, bár ideiglenesen egyelőre a szemészetet helyezték el az egyik szinten. A négy emeleten 212 ágynak jut majd hely, ebből a kardiológia és a szívsebészet 78 ágyon gyógyítja a betegeket.

Az összesen bruttó 5,4 milliárd forintból megvalósuló építkezés 4,2 milliárd forintos európai uniós forrásból és 1,2 milliárd forintos magyar állami hozzájárulásból valósul meg.
A teljes költségvetésből mintegy egymilliárd forint jut az orvosi eszközök és a bútorok beszerzésére, de egy 2013-ban benyújtott pályázat eredményeként további 510 millió forintos - a kórház minden részlegére vonatkozó - eszközbeszerzési lehetőségben reménykedik a kórház vezetése. Az új épület megépítése mellett ugyanis szükség lenne a műszerek, eszközök fiatalítására, bővítésére is, jelenleg átlagosan 14 évesek az orvosi eszközök - jelezte a főigazgató.