Citromos lazac bulgurral

Fotó: pixabay.com
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ünnepi estére lazacot készítene kivételesen ponty helyett? A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége az alábbi receptet ajánlja!

Hozzávalók (4 személyre)
• 2 csésze bulgur
• 4 szelet lazac
• 2 citrom leve
• 1 csomag rukkola
• só, színes bors, olíva olaj

Elkészítés: A lacacot megmossuk, majd a citrom levét ráfacsarjuk és állni hagyjuk egy kis időre.

A bulgurt közben kétszeres mennyiségű forró vízben puhára főzzük (elkészítési módja megegyezik a rizsével). Egy serpenyőben felhevítünk két evőkanál olíva olajat, majd belehelyezzük a lazacokat és jól átsütjük. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint.

Tálaláskor citomkarikával díszítjük és a megfőtt bulgur tetejére halmozzuk a rukkolát és az átsült lazacokat.