Szilvásváradi mandulás pisztráng burgonyával

Fotó: pixabay.com
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha esetleg idén karácsonykor pisztráng lenne az asztalon, akkor azt így (is) érdemes elkészíteni, ahogy a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége ajánlja! 

Hozzávalók (4 személyre)

• 4 db pisztráng (kb.1-1/2 kg)
• 10 dkg vaj
• 3 dl tej
• 10 dkg szeletelt mandula
• 5 dkg liszt
• 1 citrom
• só

Burgonyához
• 1 kg burgonya
• 1 csomag petrezselyem
• 5 dkg vaj
• só

Elkészítés: A pisztrángokat megtisztítjuk, egy órán át tejben áztatjuk. A halakat kívül-belül sózzuk, lisztben megforgatjuk, lassú tűzön, vajban mindkét oldalát megsütjük. Másik serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a mandulát és tálaláskor a pisztrángokat bevonjuk vele. A petrezselymes, vajas burgonyát a szokásos módon készítjük, jó sok petrezselyemmel, a halak mellé helyezett citrom gerezdekkel tálaljuk.