Transzplantációs diagnosztikai eszközöket fejlesztenek

Fotó: Kéky Kira

Az Omixon Biocomputing Kft. az NKFI pályázatán nyert finanszírozást a vesetranszplantáció eredményességének növelésére fordítja.

Az Omixon Biocomputing Kft. egy 2011-ben alakult, magyar tulajdonú, budapesti székhelyű globális molekuláris diagnosztikai vállalat, amely az egyik legfejlettebb transzplantációs diagnosztikai terméket gyártja és exportálja a világ minden tájára.

Az Omixon Biocomputing Kft. 2016-ban pályázatot nyújtott be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” felhívásra, „Transzplantációs diagnosztikai eszközök fejlesztése és hatósági jóváhagyáshoz szükséges klinikai és analitikai tesztelésre vesetranszplantáció eredményességének növelése” címmel.

Fotó: pixabay.com

Cégünk KFI_16-1-2016-0127 azonosító számú pályázata az Innovációs Testület javaslata alapján, 126 710 588 Ft visszatérítési kötelezettség nélküli támogatást nyert, melyet a piacon levő, csontvelőtranszplantációban sikeresen alkalmazott Omixon Holotype HLA teszt olyan új génekkel való bővítésére fordítunk, amely lehetővé teszi alkalmazását a vesetranszplantációban.

Az Omixon korábbi piaci sikerei és világszinten bizonyított kísérleti terméke biztosítja a projekt magas szintű megvalósítását és hasznosulását, valamint garantálja a támogatás felhasználásával a nemzetközi versenyképesség növelését, ami hozzájárul a gyorsabb növekedéshez, magas hozzáadott értékű termékek sikeréhez és új munkahelyek létrehozásához.