Szívderítő

a Magyar Kardiológusok Társaságának
szakmai felügyeletével
 • fotó: Pixabay
  Dátum: 2017.05.20.

  ELKÖLTÖZÜNK!

  A Szívderítő, a Magyar Kardiológusok Társaságának betegek számára készült oldala eddig is az Origóval közösen készült, de mostantól a friss tartalmakat már csak közvetlenül az Origón érhetik el olvasóink: a http://www.origo.hu/egeszseg/szivderito oldalon, az Origo kardiológiai rovatában. 

  0 tovább
 • koleszterin
  Dátum: 2017.05.05.

  Szennyezett levegőjű városokban alacsonyabb az emberek védőkoleszterin értéke

  Az (általában autóforgalom miatt) erősen szennyezett levegőjű területen élő felnőtteknek alacsonyabb a HDL koleszterinszintjük és a HDL részecskeszámuk, mely a szervezet védőkoleszterinje. A HDL (high density lipoprotein – nagy sűrűségű lipoprotein) az érfalban a már lerakódott koleszterint visszaszállítja a májba, ahol lebomlik. Ezzel részt vesz az érfal védelmében.

  0 tovább
 • Fotó: pixabay.com
  Dátum: 2017.05.04.

  9 tévhit a szív- és érrendszeri betegségekről

  Ha nem ismerjük a szív- és érrendszeri betegségek rizikófaktorait, jeleit, a kivizsgálás és kezelés jelentőségét, vagy ha fél-információink, esetleg tévképzeteink vannak róluk, könnyen bajba kerülhetünk. Íme 9 dolog, amivel tisztában kell lennünk! 

  0 tovább
 • MTI Fotó: Illyés Tibor
  Dátum: 2017.04.27.

  Így okozhat szívrohamot a légszennyezés

  Súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak a levegőben szálló, például a járművek által kibocsátott szennyező nanorészecskék: belélegezve a tüdőbe és a vérkeringésbe jutnak, ahol növelik a szívroham és a szélütés kialakulásának kockázatát - közölték brit kutatók csütörtökön.

  0 tovább
 • Fotó: Pixabay.com
  Dátum: 2017.04.27.

  A kardiológia titka - ezért választják az orvosok szívesen ezt a szakirányt

  A robottechnológia már manapság is használatos eljárás a kardiológiában és a génterápia is bontogatja szárnyait. Ma korábban gyógyíthatatlan betegek ezreinek az élete menthető meg, kaphatnak minőségi életéveket - íme néhány ok, amiért a kardiológiát szívesen választják a fiatal orvosok.

  0 tovább
 • Fotó: Pixabay.com
  Dátum: 2017.04.17.

  Jó szívű tanácsok – szívünk egészségéért

  Tavasz van, és nem csak az új év, hanem ez is nagyszerű alkalom arra, hogy tegyünk valamit szívünk egészségéért. Ha túl leszünk a húsvéti finomságok eltüntetésén, akkor tervezzük meg, hogy az alábbiak közül mit valósítunk meg a hétköznapjainkban!

  0 tovább

Egyéb

Nem marad beteg ellátatlanul a húsvéti időszakban

A betegellátás a húsvéti időszakban is folyamatos lesz az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban, és az Országos Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt.

A múltbeli túlsúly is növeli a halálozás kockázatát!

Azok az emberek, akik a múltban túlsúlyosak vagy elhízottak voltak, a bármilyen okból, illetve a specifikus okból bekövetkező halálozás nagyobb kockázatával néznek szembe, mint azok, akik folyamatosan képesek voltak fenntartani az egészséges testsúlyt – állítja egy új amerikai tanulmány.

Csupán 5 lépés az egészségünkért

Soha annyi betegség hátterében nem fedezték még fel a helytelen életmód jelentőségét, mint napjainkban. Dr. Babai Lászlónak, az Életmód Orvosi Központ alapítójának szavaiból kiderül, hogy a legnagyobb problémát jelentő betegségeink többsége életmód-alapú.

Összesen 207

Tagok (447)

 • Tamás
 • katalizator
 • tom968
 • sikernet
 • Varga István
 • peti0318
 • misi
 • doktore
 • kopi
 • Ilike
 • Sun May
 • Hohmann Béla

Hírek

Fotó: Kéky Kira

Transzplantációs diagnosztikai eszközöket fejlesztenek

Az Omixon Biocomputing Kft. az NKFI pályázatán nyert finanszírozást a vesetranszplantáció eredményességének növelésére fordítja.

fotó: Pixabay

ELKÖLTÖZÜNK!

A Szívderítő, a Magyar Kardiológusok Társaságának betegek számára készült oldala eddig is az Origóval közösen készült, de mostantól a friss tartalmakat már csak közvetlenül az Origón érhetik el olvasóink: a http://www.origo.hu/egeszseg/szivderito oldalon, az Origo kardiológiai rovatában. 

Magyar Kardiológusok Társasága

Soha ennyi orvos nem akart kardiológiáról tanulni

Minden eddiginél nagyobb létszámban, több mint 2200-an érkeztek a határon túlról és a tengerentúlról is orvosok és szakdolgozók a jubileumi 60. balatonfüredi kardiológiai konferenciára, melyen számos nemzetközi újdonságot ismertettek a résztvevőkkel.

Fotó: pixabay.com

A koplalás a fogyás ellensége

Ha valaki úgy szeretne lefogyni, hogy éhezteti magát, azzal ideig-óráig elérheti ugyan a célját, de számolnia kell a koplalásnak a szervezetre gyakorolt káros hatásaival. Ráadásul rövid időn belül a keservesen leadott kilók is visszatérnek. Ez biztos!

Fotó: Bigstock

Fogyással csökkenthető a stroke kockázata is!

Sokat tehetünk annak érdekében, hogy csökkentsük a stroke bekövetkeztének esélyét. Még akkor is tehetünk valamit, ha már volt stroke-unk, és el akarjuk kerülni a következőt.