Szívderítő

a Magyar Kardiológusok Társaságának
szakmai felügyeletével

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat


Az Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt., a szivderito.hu közösségi weboldal üzemeltetőjének adatkezelési szabályzata.

1. Az adatkezelő neve: Origo Zrt.
2. Az adatkezelő címe: 1076 Budapest, Dob. u. 76.
3. Elérhetőség: info@szivderito.hu
4. Az adatkezelés megnevezése: az adatkezelés a felhasználók önkéntes, tájékozott, és határozott hozzájárulása alapján a regisztrált felhasználók esetében.
5. Az adatkezelés jogalapja: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény bekezdése alapján az érintett önkéntes hozzájárulása
6.  A kezelt adatok köre:
A. A felhasználó által kötelezően megadott adatok: e-mail cím, vezetéknév, keresztnév, nem, születési dátum, város.
B. A felhasználó által önkéntes tevékenységének következtében a profiloldalon megjelenő adatok illetve a felhasználó által a szolgáltatás felületein elvégzett műveletek (pl. komment létrehozása)
C. A szivderito.hu-n való regisztráció időpontja, a szivderito.hu megtekintése során rögzítésre kerül az utolsó belépés időpontja, illetve egyes esetekben - a felhasználó számítógépének beállításától függően - a böngésző és az operációs rendszer típusa valamint az IP cím. Ezen adatokat a rendszer automatikusan naplózza.
7. Az adatkezelés célja:
A. A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében az adatok kezelésének célja a felhasználó jogosultságának azonosítása.
B. A felhasználó önkéntes tevékenysége következtében a profiloldalon megjelenő adatok esetében belső internetes közösség alkotása.
C. A szivderito.hu használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében az adatok tárolása, felhasználása kizárólag technikai célokra (szerverek biztonságos működésének elemzésére, utólagos ellenőrzésre) illetve statisztikai célokra tárolja. Az így nyert adatsorokat személyes azonosításra alkalmas, más forrásból származó információkkal nem kapcsoljuk össze. Az anonim látogató azonosító mint jelsorozat (cookie, süti) - tekintettel arra, hogy a felhasználása során a teljes IP cím tárolása nem történik meg - önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. A felhasználónak módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy  az ne engedje meg az egyedi azonosító jel elhelyezését a felhasználó gépére (böngészőtől függően általában az eszközök menüben a beállítások/internetbeállítások pontban). Ebben az esetben a felhasználó a szolgáltatás jelentős részét ugyanúgy igénybe veheti, de bizonyos esetekben (például a testreszabott megoldások esetében) a szolgáltatás egyes funkcióit a felhasználó nem tudja a legteljesebb mértékben használni.
8. Az adatkezelés időtartama:
A. A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében, amíg a felhasználó regisztrált tagja a közösségnek.
B. A felhasználó önkéntes tevékenysége kapcsán megjelenő adatok esetében a felhasználó regisztrációjának törlése vagy 11. pont szerinti töröltetése előtt jogosult a felhasználó saját neve alatt megjelenített adatokat és létrehozott tartalmi elemeket törölni. A regisztráció törlésével csak az általa létrehozott entitások (pl profil, album, csoport, esemény, szavazás) és az azokhoz tartozó tartalmi elemek törlődnek automatikusan. A más felhasználó által létrehozott entitásokon önkéntes tevékényég kapcsán létrehozott tartalmi elemek (pl kommentek, képek) anonimizálódnak, de továbbra is jelen lesznek a rendszerben.
C. A szivderito.hu látogatása során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatokat a látogatás után nem őrzi meg. A regisztráció időpontja a felhasználó profiljának törléséig tárolódik.
9. Egyéb adathasználat: Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja, azonban jogosult azokat az Adatkezelő által kezelt más adatbázisokkal összekapcsolni. Személyes adatokat harmadik személyeknek csak a felhasználó előzetes és tájékozott hozzájárulása esetén adunk át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra, adatszolgáltatásra.
10. A személyes adatok törlése: A felhasználó profilját a felületen a szolgáltatás megfelelő funkciójával vagy az info@szivderito.hu e-mail címre küldött e-mailben töröltetheti.
11. Adatfeldolgozó megnevezése: Telekom New Media Szolgáltató Zrt.
12. Adatfeldolgozó címe: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29.
13. Adatfeldolgozás megnevezése: A Telekom New Media Szolgáltató Zrt. az info@szivderito.hu címre érkező törlési igényeket hajtja végre.
14. Adatbiztonsági intézkedések: A személyes adatokat a Magyarország területén a GTS Hungary Távközlési Kft. „GTS Szerver Hotel” - XI. ker. Hauszmann Alajos u. 3/A szervertermében telepített, 24 órás őrzéssel védett szervereken tároljuk.
15. Az adatkezelési szabályzat módosításának lehetősége: Az Origo Zrt. fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A felhasználó a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot.
16. A felhasználók jogai személyes adataik kezelésével kapcsolatban: Személyes adatai kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról. A tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben az info@szivderito.hu címre kell eljuttatni, amire 8 munkanapon belül választ kap az érintett. A felhasználók kérhetik adataik törlését, az adatkezelés időtartama pont alatt meghatározottak szerint.
17. Jogérvényesítési lehetőségek: A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke segítségét is  (1051 Budapest, Nádor u. 22. Postacím: 1387 Budapest Pf. 40.)
További kérdéssel, illetve észrevételeivel keresse az üzemeltető munkatársát az info@szivderito.hu e-mail címen.

Tagok (437)

 • Ilike
 • Tamás
 • tom968
 • kopi
 • katalizator
 • Sun May
 • Varga István
 • sikernet
 • Zsuzsi
 • doktore
 • misi
 • peti0318

Hírek

idősen sportolni

Túl van ötvenen? Így őrizheti meg a szellemi frissességét!

A hetente többször végzett mérsékelt testmozgás a legjobb módja annak, hogy az ember megőrizze agya frissességét ötven éves kor felett is - állapították meg ausztrál kutatók.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Így okozhat szívrohamot a légszennyezés

Súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak a levegőben szálló, például a járművek által kibocsátott szennyező nanorészecskék: belélegezve a tüdőbe és a vérkeringésbe jutnak, ahol növelik a szívroham és a szélütés kialakulásának kockázatát - közölték brit kutatók csütörtökön.

Fotó: Pixabay.com

A kardiológia titka - ezért választják az orvosok szívesen ezt a szakirányt

A robottechnológia már manapság is használatos eljárás a kardiológiában és a génterápia is bontogatja szárnyait. Ma korábban gyógyíthatatlan betegek ezreinek az élete menthető meg, kaphatnak minőségi életéveket - íme néhány ok, amiért a kardiológiát szívesen választják a fiatal orvosok.

Fotó: Bigstock

A hőhullámok a szívbetegség kockázatát jelezhetik!

Azoknál a nőknél, akik már kora középkorúan (40-53 évesen) gyakran tapasztalnak hőhullámokat, a szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőitől és az ösztradiol-szinttől függetlenül valószínűbb az erek funkciózavara - derült ki egy amerikai kutatásból.

Fotó: pixabay.com

Így gyilkolhatnak némán a vérrögök

Akár az artériában, akár a vénában alakulnak ki vérrögök, mindkét esetben életveszélyes állapotról van szó, melynél nagy hangsúly van mind az akut ellátáson, mind pedig a prevención.