Szívderítő

a Magyar Kardiológusok Társaságának
szakmai felügyeletével

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat


Az Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt., a szivderito.hu közösségi weboldal üzemeltetőjének adatkezelési szabályzata.

1. Az adatkezelő neve: Origo Zrt.
2. Az adatkezelő címe: 1076 Budapest, Dob. u. 76.
3. Elérhetőség: info@szivderito.hu
4. Az adatkezelés megnevezése: az adatkezelés a felhasználók önkéntes, tájékozott, és határozott hozzájárulása alapján a regisztrált felhasználók esetében.
5. Az adatkezelés jogalapja: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény bekezdése alapján az érintett önkéntes hozzájárulása
6.  A kezelt adatok köre:
A. A felhasználó által kötelezően megadott adatok: e-mail cím, vezetéknév, keresztnév, nem, születési dátum, város.
B. A felhasználó által önkéntes tevékenységének következtében a profiloldalon megjelenő adatok illetve a felhasználó által a szolgáltatás felületein elvégzett műveletek (pl. komment létrehozása)
C. A szivderito.hu-n való regisztráció időpontja, a szivderito.hu megtekintése során rögzítésre kerül az utolsó belépés időpontja, illetve egyes esetekben - a felhasználó számítógépének beállításától függően - a böngésző és az operációs rendszer típusa valamint az IP cím. Ezen adatokat a rendszer automatikusan naplózza.
7. Az adatkezelés célja:
A. A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében az adatok kezelésének célja a felhasználó jogosultságának azonosítása.
B. A felhasználó önkéntes tevékenysége következtében a profiloldalon megjelenő adatok esetében belső internetes közösség alkotása.
C. A szivderito.hu használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében az adatok tárolása, felhasználása kizárólag technikai célokra (szerverek biztonságos működésének elemzésére, utólagos ellenőrzésre) illetve statisztikai célokra tárolja. Az így nyert adatsorokat személyes azonosításra alkalmas, más forrásból származó információkkal nem kapcsoljuk össze. Az anonim látogató azonosító mint jelsorozat (cookie, süti) - tekintettel arra, hogy a felhasználása során a teljes IP cím tárolása nem történik meg - önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. A felhasználónak módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy  az ne engedje meg az egyedi azonosító jel elhelyezését a felhasználó gépére (böngészőtől függően általában az eszközök menüben a beállítások/internetbeállítások pontban). Ebben az esetben a felhasználó a szolgáltatás jelentős részét ugyanúgy igénybe veheti, de bizonyos esetekben (például a testreszabott megoldások esetében) a szolgáltatás egyes funkcióit a felhasználó nem tudja a legteljesebb mértékben használni.
8. Az adatkezelés időtartama:
A. A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében, amíg a felhasználó regisztrált tagja a közösségnek.
B. A felhasználó önkéntes tevékenysége kapcsán megjelenő adatok esetében a felhasználó regisztrációjának törlése vagy 11. pont szerinti töröltetése előtt jogosult a felhasználó saját neve alatt megjelenített adatokat és létrehozott tartalmi elemeket törölni. A regisztráció törlésével csak az általa létrehozott entitások (pl profil, album, csoport, esemény, szavazás) és az azokhoz tartozó tartalmi elemek törlődnek automatikusan. A más felhasználó által létrehozott entitásokon önkéntes tevékényég kapcsán létrehozott tartalmi elemek (pl kommentek, képek) anonimizálódnak, de továbbra is jelen lesznek a rendszerben.
C. A szivderito.hu látogatása során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatokat a látogatás után nem őrzi meg. A regisztráció időpontja a felhasználó profiljának törléséig tárolódik.
9. Egyéb adathasználat: Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja, azonban jogosult azokat az Adatkezelő által kezelt más adatbázisokkal összekapcsolni. Személyes adatokat harmadik személyeknek csak a felhasználó előzetes és tájékozott hozzájárulása esetén adunk át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra, adatszolgáltatásra.
10. A személyes adatok törlése: A felhasználó profilját a felületen a szolgáltatás megfelelő funkciójával vagy az info@szivderito.hu e-mail címre küldött e-mailben töröltetheti.
11. Adatfeldolgozó megnevezése: Telekom New Media Szolgáltató Zrt.
12. Adatfeldolgozó címe: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29.
13. Adatfeldolgozás megnevezése: A Telekom New Media Szolgáltató Zrt. az info@szivderito.hu címre érkező törlési igényeket hajtja végre.
14. Adatbiztonsági intézkedések: A személyes adatokat a Magyarország területén a GTS Hungary Távközlési Kft. „GTS Szerver Hotel” - XI. ker. Hauszmann Alajos u. 3/A szervertermében telepített, 24 órás őrzéssel védett szervereken tároljuk.
15. Az adatkezelési szabályzat módosításának lehetősége: Az Origo Zrt. fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A felhasználó a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot.
16. A felhasználók jogai személyes adataik kezelésével kapcsolatban: Személyes adatai kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról. A tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben az info@szivderito.hu címre kell eljuttatni, amire 8 munkanapon belül választ kap az érintett. A felhasználók kérhetik adataik törlését, az adatkezelés időtartama pont alatt meghatározottak szerint.
17. Jogérvényesítési lehetőségek: A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke segítségét is  (1051 Budapest, Nádor u. 22. Postacím: 1387 Budapest Pf. 40.)
További kérdéssel, illetve észrevételeivel keresse az üzemeltető munkatársát az info@szivderito.hu e-mail címen.

Tagok (424)

 • katalizator
 • Magnes
 • Zsuzsi
 • sikernet
 • misi
 • kopi
 • tom968
 • doktore
 • Zsozsi
 • Tamás
 • Ilike
 • peti0318

Hírek

Fotó: Pixabay.com

Néma gyilkos, melynek oka gyakran ismeretlen

A magasvérnyomás (hipertónia) a legelterjedtebb szív-érrendszeri betegség. Fő veszélyét a sokszor csak évek után kialakuló érrendszeri szövődmények jelentik. A legtöbb esetben az emelkedett vérnyomás kezdetben nem okoz jelentős panaszt a betegnek, és ez félrevezető lehet. Ezért hívják a hipertóniát "néma gyilkosnak", mert szinte észrevétlenül is képes súlyos szervkárosodásokat előidézni.

fotó: Pixabay

Új eredmények: az alkohol nem védi, hanem épp károsítja a szívet!

Egy kaliforniai vizsgálat kimutatta, hogy az alkoholt túlzott mértékben fogyasztók körében nagyobb a pitvarfibrilláció, a miokardiális infarktus és a pangásos szívelégtelenség kockázata is. Ráadásul azok a betegek, akik a hagyományos kockázati tényezők nélkül élnek, de túlzott mennyiségben fogyasztanak alkoholt, aránytalanul ki vannak téve ennek a három kardiológiai kórképnek.

Fotó: Pixabay.com

Nők a menopauza időszakában: vigyázzon jobban a szívére, aludjon eleget!

A változókorban lévő hölgyeknél a hormonális változások miatt megemelkedik a szívbetegségek és a stroke kockázata. Egy kutatás szerint a súlyos betegségek kialakulásának veszélyét pedig tovább növeli a pihentető alvás hiánya.

Fotó: Pixabay.com

Bizarr munkahelyi intézkedések - ne dolgozzon már annyit a munkavállaló!

Nemrég lehetett olvasni hogy január 1-jétől a francia alkalmazottak megkapták azt a jogot, hogy figyelmen kívül hagyják a munkaidőn kívül érkező emaileket. A munka és magánélet egyensúlyát máshol is megpróbálják beállítani, ám az eszközök és a munka befejezésének időpontja néhol egész bizarr a számunkra.

Fotó: pixabay.com

Fogyás "elválasztó diétákkal"

Elhízás esetén már akár 10 százalékos testsúlycsökkenés is számos betegség kockázatát mérsékli - a fogyás tehát fontos dolog. Az elválasztó típusú diéták is alkalmasak lehgetnek erre - de nem azért, amit állítanak magukról. Csupán alacsonyabb lesz a kalóriabevitel, ha egyféle típusú élelmiszert eszünk. Nézzük, mit mondanak a szakemberek az alábbi kétféle diétáról.