Szívderítő

a Magyar Kardiológusok Társaságának
szakmai felügyeletével
Huszáros Bernadett

TanácsadóHuszáros Bernadett

Huszáros Bernadett vagyok, Sopronban élek, 1989-ben végeztem az Orvostovábbképző Egyetem egészségügyi főiskolai karának dietetikai szakát. 25 éve vagyok terápiás dietetikus. Dolgoztam a kapuvári, a soproni és a nagyatádi kórházban. 1999 óta a Soproni Gyógyközpont dolgozója vagyok. A napi munkámhoz tartozik a kardiológiai betegek egyéni és csoportos diétás tanácsadása, a betegek étkezéseinek a felügyelete, a társbetegségeik, mint például szénhidrátanyagcsere-zavar (cukorbetegség), purinanyagcsere zavar (köszvény), zsíranyagcsere-zavar (magas koleszterin-, és trigliceridszint), elhízás, vesebetegség dietotherápiájának a beállítása, betartásának kontrollálása. Az otthoni diétás táplálkozásra vonatkozólag ellátom őket írásos segédanyagokkal.
dr. Kerkovits Gábor

Tanácsadódr. Kerkovits Gábor

A diploma megszerzése után az Uzsoki kórház Intenzív és Anaesthesiológiai osztályán kezdtem dolgozni, hogy a sürgősségi és súlyos betegek ellátásában tapasztalatot szerezzek. Pacemaker beültetést, peritonealis dialysist végeztem, a műtőkben altattam, ezen kívül részt vettem a körzeti orvosi ügyeletben. A Semmelweis Egyetem Ér- és Szívsebészeti Klinikáján a kardiológiai ellátás legmagasabb szintjén szerezhettem tapasztalatokat a szívműtét előtti kivizsgálás, a műtét utáni gyógykezelés területén. 1996-ban az országban elsők között számoltam be 42 akut szívizom infarktusban végzett koszorúér tágításáról, intraaortás ballonpumpát vezettem fel, szívizom biopsziát, coronarográfiát és angioplasztikát végeztem. Konzíliumot adtam intenzív, érsebészeti és a szívsebészeti osztályokon, valamint számos budapesti kórházban. Most a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház kardiológiai osztályát vezetem. Tudásomat Bad Krozingenben, Tübingenben, Bécsben és Osakában gyarapíthattam.
dr. Tóth Attila

Tanácsadódr. Tóth Attila

Az ELTE Trefort Ágoston biológia tagozatáról nyertem felvételt a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karára. Radiológus rezidensként 2002-ben ismertetett meg a szív MR-rel professzor Simor Tamás. A mágneses rezonancia már az egyetem alatt is érdekelt, a vizsgálati technikának rögtön rabjává váltam. A rezidencia végeztével 2004-ben csatlakoztam a Határőr úti csapathoz. Főnökeim Merkely Béla és Hüttl Kálmán professzorok, Balázs György irányítása alatt dolgozom. 2005-ben az elsők között tettem le az európai szív MR vizsgát. 1 évig kutató munkát végeztem az USA-ban: a University of Alabama Birmingham egyetem laborjában, ahol infarktusos kontrasztanyag kipróbálásban segédkeztem. Hazatérve radiológus szakvizsgát szereztem 2008-ban. Specialitások: szív MR, koszorúér CT, biztonságos szerver üzemeltetés (Hardened Gentoo). Érdeklődési kör: veleszületett szívbetegségek, szekvencia programozás, MR fizika. Szabadidőmben kajakozom és futok. Kedvenc zenei irányzat: uplifting trance és happy hardcore!
Angi János

TanácsadóAngi János

Diplomámat 2005-ben szereztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. 2005-2007-ig a Szabolcs utcai Kórház (Országos Gyógyintézeti Központ, HIETE) kardiológiai, kardio-intenzív, és pacemakerterápiás osztályán dolgoztam, mint osztályos gyógytornász. 2007-től az MH Egészségügyi Központ kardiológiai, kardio-intenzív, pacemakerterápiás és központi intenzív osztályán, aztán 2008-tól egészségügyi tisztként, katona gyógytornász végeztem a munkám. 2008-tól irányítom az MH Egészségügyi Központ Kardiovascularis központját. Az ambuláns központ vezetése alatt kialakítottam egy preventív és egy rehabilitációs programot, mely program a megelőzésben, illetve a már valamilyen kardiovascularis betegséggel rendelkező páciensek rehabilitációjában, életmódváltásában segít. 2011-ben megalapítottam a Szívszalont egy olyan jövőbe mutató ambuláns gyógytorna/kardiológiai rendelőt, ahol szakfelügyelet mellett tud minden prevencióra/rehabilitációra igényt tart tartó ember gyógyulni, állapotán javítani.
Dr. Benczúr Béla

TanácsadóDr. Benczúr Béla

Szegeden a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen szereztem diplomát, először a kecskeméti kórház Kardiológiai osztályán dolgoztam, itt váltam belgyógyásszá és kardiológussá. Érdeklődésem korán a megelőzés, a hypertonia és egyéb rizikófaktorok korai felismerése, szűrése felé fordult. A vérnyomás-monitorozás különböző aspektusaival (otthoni vérnyomásmérés, illetve 24 órás vérnyomás-monitorozás), a lipidanyagcsere-zavarokkal, illetve a menopausa korú nők hypertoniájával behatóan foglalkoztam, majd az érfali rugalmatlanság (artériás stiffness) rejtelmeibe tekintettem bele. Alapító tagja és jelenleg elnöke vagyok a Magyar Artériás Stiffness Társaságnak. Szakvizsgát tettem klinikai farmakológiából, több tucat nemzetközi klinikai farmakológiai vizsgálatban vettem részt. Megszereztem a hypertonologus, lipidológus, obezitológus minősítést. 2003 óta a szolnoki Hetényi Géza Kórház Kardiológiai Osztálya Intenzív Részlegén dolgozom. Rendszeres előadója a hazai és külföldi kongresszusoknak.
Dr. Merkely Béla

TanácsadóDr. Merkely Béla

A Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója, többek között. Több szakmai társaság tagja, elnökségi tagja, orvosi munkáját több kitüntetéssel ismerték el. szívinfarktusos betegeket operál, kezel, fontosnak tartja a megelőzést. Orvoscsaládból származik. Várja a kérdéseket a keringési betegségek műtéti kezeléséről, a különböző kardiológiai beavatkozásokról. "A legszebb pillanat számomra orvosként az, amikor egy életveszélyben lévő beteg emberen segíthetek, és katéterezés közben láthatom visszatérni belé az életet. Ez az, amiért a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának vezetőjeként a mai napig ügyeletet vállalok, heveny szívinfarktusok katéteres kezelését végezve. Ezen kívül élsportolók kardiológiai vizsgálatait végzem városmajori csapatommal." Tudományos fokozat: PhD., MTA doktora (D.Sc.), Habilitáció Semmelweis Egyetem (Kardiológia)
Balassa Levente

TanácsadóBalassa Levente

Életegyensúly tanácsadó, sportpszichológus. Többek között az Európa bajnok úszó Kapás Boglárka, az olimpiai ezüstérmes birkózó Lőrincz Tamás, és a londoni bronzérmes öttusázó Marosi Ádám mentális trénere. Egykori hivatásos maratonfutóból lett pszichológusként nem csak az élsportolók mentális felkészítését segítem, hanem az életmód szintű stresszkezelés mindenki számára hasznos módszereit is tanítom. Bárkiről legyen is szó, kiteljesedni, belső harmóniát és kimagasló eredményt elérni csak az tud, aki képes egyre magasabb szintű egyensúlyt kialakítani az életében. Mind a gyakorlati stresszkezelési technikák, mind pedig életünk berendezésének, és a világhoz való viszonyulásunknak a módja meghatározza testi-lelki-társas jól-létünket – azaz közérzetünket és egészségi állapotunkat. Életegyensúly koncepcióm gyakorlata pedig a kiegyensúlyozott táplálkozás, a rendszeres testmozgás, és a feszültségek kezelésének hármasából épül fel.
Dr. Molnár Dóra

TanácsadóDr. Molnár Dóra

Fő szakterület: általános kardiológia, életmód. Szakvizsgák: Belgyógyászat, kardiológia. Szakmai tapasztalatok: 1995-1996: Főv. Károlyi Kórház, II. Rehab. és Krónikus Belgyógyászati Oszt. 1996-tól: Bajcsy–Zsilinszky Kórház és Rendelőint. Kardiológiai és IV. Belgyógyászati Osztály -Általános belgyógyászati és kardiológiai osztályos ellátás. Kardiológiai intenzív osztályon akut kardiológiai kórképek kivizsgálása és gyógyítása, konzíliumok adása - eleinte főállásban, jelenleg ügyeleti időben. 2005-2016: HT Medical Center, Kardiológia 2005-től: XV. Ker. Eü. Int. Szakrendelő, Kardiológia 2016-tól: Róbert Károly Magánkórház, Kardiológia -Ambuláns kardiológiai kivizsgálás (szív- és nyaki ér ultrahang, Holter, ABPM, terheléses EKG vizsgálat), további ellátás szervezése, krónikus betegek gondozása. Céljaim: A páciensek alapos és szakmai szabályoknak megfelelő kivizsgálásán és ellátásán túl felvilágosítással és tájékoztatással segíteni a betegségek megelőzését és a gyógyulást.